8 Aralık 2011 Perşembe

SABLE BISKUVI


Malzemeler
  • 250gr yumuşak margarin
  • 1 subardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  •  alabildiği kadar un
    Süslemek İçin: reçel, benmari usulu eritilmis bitter cikolata ve  hindistan cevizi
Yapilisi
  •  Hamur için tüm malzemeyi karıştırın  ve  normalden biraz daha sert bir hamur yapın.
  •  Hamuru düz bir  zemin üzerinde merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın ve  su bardağı ile yuvarlaklar keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.  30 dk buzdolabında bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25 dk uzeri beyaz kalacak sekilde pisirin.
  • Firindan cikardiktan sonra sogumaya birakin.
  • Soğuyan bisküvilerin alt kısmına reçel veya eritilmis cikolatada surebilirsiniz. Başka bir bisküviyi üzerine kapatıp bisküvilerin yan kısımlarınada reçel (ya da cikolata ) sürüp hindistancevizine bulayın.
AFIYET OLSUN...

Tarif: pembetatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)