Malzemeler
- Yarim kg bugday ( aksamdan islatilmis )
- 1 su bardagi kuru fasulye ( aksamdan islatilmis )
- 1 su bardagi nohut ( aksamdan islatilmis )
- 50 gr kuru uzum
- 100 gr kuru kayisi
- 100 gr badem
- 1 adet elma ( soyulmus ve kup kup dogranmis )
- 100 gr kuru incir
- 1 portakal kabugu rendesi
- 100 gr hurma
- 100 gr findik
- tozseker
- 1 su bardagi sut
- Susleme icin; nar,fistik, ceviz, tarcin
- Aksamdan islattiginiz bugdayi, fasulyeyi ve nohutu ayri ayri haslayin.
- Haslanan bugdayi asureyi yapacaginiz tencereye alin ve uzerini gececek kadar suyunu koyun.
- Bugdayin pismesi ile once sert malzemeleri icine ilave edin. ( fasulye, nohut, findik gibi...)
- Sonra yikayip dogramis oldugunuz diger malzemeleri ekleyin.
- Sutu tozsekeri koymadan once ilave edin.
- portakal kabugu rendesini ocaktan almaya yakin koyun.
- En son tozsekerini de ekleyin. ( olcu veremiyorum ben tadina bakarak sekerini ekledim )
- Karistirmaya devam ettikce asure kivamini bulacaktir.
- Sicakken kaselere bosaltin.
- Biraz soguduktan sonra istediginiz sekilde susleyebilirsiniz.
NOT: Eger asurenizin suyu az geliyorsa sicak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)