Malzemeler
- 5oo gr kıyma
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- tuz,karabiber
- 1 soğan(rendelenmiş)
- 1 diş sarmısak(dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 300ml süt
- 30 gr tereyağı
- 30 gr un
- karabiber
- 1/2 demet kıyılmış dereotu
Yapilisi
- Köfte malzemelerini yoğurun; yuvarlak köfteler hazırlayin. Tavaya cok az yag dokun ve kofteleri pisirin.
- Besamel sos icin, bir tencerede tereyagi eritin ve unu icine koyarak kokusu cikana kadar kavurun arkasindan sutu ilave edin. iyice koyulastiktan sonra karabiber ve dereotu ilave edin.
- Yaglanmis fırın kabına köfteleri alın,üzerine dereotlu beşamel sosu dökün.
- 10 dk fırına vererek sıcak servis yapın.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Ezginin Mutfagi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)