Malzemeler
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sivi yag
- 3 yumurta
- 1 su bardagi hindistan cevizi
- 3 su bardagi rendelenmis havuc
- 2 cay kasigi tarcin
- yarim su bardagi kavrulmus ceviz ( kisik ateste tavada kavurarak elinizle kirabilirsiniz)
- 2 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 adet limonun rendesi
- Havuclari temizleyin ve rendeleyin.
- Tozseker ve yumurtalari mikserle 5 dk karistirin.
- Un ve kabartma tozu haric diger butun malzemeleri yumurtali karisima ilave edin.
- En son kabartma tozu ve unu yavas yavas ekleyerek karistirin.
- Kek kalibini yaglayin, karisimi kaliba yaglayin.
- 170 derece firinda pisirin.
Tarif : Cafe Portakal
Not : Ben kalibim kucuk oldugu icin bu olculerin yarisi ile yaptim...
Hiç yorum yok:
Yeni yorumlara izin verilmiyor.