10 Şubat 2013 Pazar

KOFTELI ENGINAR



Malzemeler
  • 10 adet enginar
  • 10 dilim taze kasar peynir
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kasigi tepeleme biber salcasi
  • zeytinyag
  • tuz
Kofte icin,
  • 300 gr kiyma
  • 2 su bardagi ekmek ici
  • 1 adet rendelenmis sogan
  • yarim demet maydanoz
  • 1 adet kirmizi biber ( ince ve kucuk dogranmis )
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • tuz
  • karabiber, kimyon, toz kirmizibiber
Yapilisi
  • Oncelikle enginarlari kaynamis  limonlu suda cok pisirmeden haslayin ve firin tepsisine yerlestirin.
  • Kofte icin gerekli malzemelerin hepsini bir kabin icinde birlestirin ve yogurun. 15 dk buzdolabinda dinlendirin.
  • Kofteleri enginarlarin cukur kismina olacak bicimde yuvarlak sekil verin ve enginarlarin ortasina yerlestirin.
  • 2 su bardagi sicak suda biber salcasini eritin. Tuz ve zeytinyag ilavesi yapabilirsiniz. Bu karisimi koftelerin ve enginarlarin uzerine dokun.
  • Onceden isittiginiz firinda kofteler kizarana kadar pisirin.
  • Pistiktan sonra birer dilim kasar peynirini uzerlerine koyun ve peynirler eriyene kadar firinda bekletin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : MuhteremleAfiyetle