Malzemeler
- 10 adet enginar
- 10 dilim taze kasar peynir
- 1 adet limon
- 1 yemek kasigi tepeleme biber salcasi
- zeytinyag
- tuz
- 300 gr kiyma
- 2 su bardagi ekmek ici
- 1 adet rendelenmis sogan
- yarim demet maydanoz
- 1 adet kirmizi biber ( ince ve kucuk dogranmis )
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz
- karabiber, kimyon, toz kirmizibiber
- Oncelikle enginarlari kaynamis limonlu suda cok pisirmeden haslayin ve firin tepsisine yerlestirin.
- Kofte icin gerekli malzemelerin hepsini bir kabin icinde birlestirin ve yogurun. 15 dk buzdolabinda dinlendirin.
- Kofteleri enginarlarin cukur kismina olacak bicimde yuvarlak sekil verin ve enginarlarin ortasina yerlestirin.
- 2 su bardagi sicak suda biber salcasini eritin. Tuz ve zeytinyag ilavesi yapabilirsiniz. Bu karisimi koftelerin ve enginarlarin uzerine dokun.
- Onceden isittiginiz firinda kofteler kizarana kadar pisirin.
- Pistiktan sonra birer dilim kasar peynirini uzerlerine koyun ve peynirler eriyene kadar firinda bekletin.
Tarif : MuhteremleAfiyetle