MENEMEN KONSERVESI
Malzemeler
- 5 kg domates
- 1 kg biber
- tuz
- siviyag
- kavanoz
Yapilisi
- Oncelikle menemeni koyacaginiz kavanozlari strelize edin. Bunun icin, kavanozlari ve hic kullanilmamis kapaklarini bir tencereye koyarak 10-15 dk kaynatin. Daha sonra sicak sudan alarak kurulayip kenarda bekletin.
- Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atın. Biraz kavurduktan sonra, kabuklari soyulmus doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin. Istenirse domateslerin kabuklari soyulmayabilir.
- Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara 1-2 parmak bosluk kalacak şekilde doldurun.
- Kavanozların agzini sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin.
- İyice soğuyana kadar, en az 24 saat o şekilde bırakın. Kapakların ortası içe çökmüş olmalı. Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)