Malzemeler
- 2 su bardagi pirinc
- 1 orta boy havuc, kup kup dogranmis
- Yarim su bardagi haslanmis bezelye
- Yarim su bardagi haslanmis nohut
- 1 adet taze kirmizi biber, kup kup dogranmis
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- Yarim su bardagi siviyag
- 1 adet orta boy sogan, kup kup dogranmis
- 2.5 su bardagi et suyu
- 250 gr kusbasi koyun eti
- 1 cay kasigi karabiber
- 2 cay kasigi tuz
Yapilisi
- Pirinceleri 30 dk ilik suda bekletin.
- Etleri duduklu tencereye koyup uzerini gececek kadar su ekleyin ve yumusayana kadar pisirin. Etler pisince suyunu suzup bir kenara ayirin.
- Sivi yagda soganlari soteleyin. Daha sonra havuclari ve kirmizibiberleri ekleyip kavurun.
- Salcayi ilave ederek, pirincleri tencereye alin.
- Pirincleri de 2-3 dk kavurduktan sonra cok az suyunu ilave edin.
- Nohut, bezelye, et, tuz ve karabiberini ekleyip yavasca karistirin.
- En son kenara ayirdiginiz et suyundan 2.5 bardak ilave ederek pirincler suyunu cekene kadar pisirin.
- 10-15 dk dinlendirdikten sonra servise hazir...
AFIYET OLSUN...