Malzemeler
- 1 adet kucuk karnabahar
- 1 adet orta boy taze kirmizibiber
- 2 demet maydanoz
- 1 kutu misir konservesi
- 1 kahve fincani koftelik bulgur
- 3 sap taze sogan
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 1 limonun suyu
- 4 yemek kasigi zeytinyag
- tuz
Yapilisi
- Karnabahari diri kalacak sekilde haslayin. Buharda veya suda haslayabilirsiniz.
- Pistikten sonra kucuk ve orta buyuklukte dograyin.
- Taze kirmizi biberi kup kup kesin.
- Maydanoz ve yesil sogani da ince ince dograyin.
- Bulgurun uzerine 1 parmak gececek kadar sicak su ekleyerek, 10 dk kadar sismesini bekleyin.
- Sos malzemelerini de kucuk bir kabin icinde birlestirerek karistirin.
- Buyukce bir kaba dogranmis karnabaharlari, kirmizibiberleri, maydanozlari, yesil sogani, misiri ve bulguru koyun. Icerisine sosunu da ilave ederek hafifce karisitirin.
- Servise Hazir...
AFIYET OLSUN...
NOT : Bu olculerden oldukca fazla miktarda salata oluyor. Siz olculeri istediginiz gibi arttirip, azaltabilirsiniz.
Tarif : Lezzetli Sanatlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)