Malzemeler
- 500 gr asurelik bugday
- 2 adet kalcali tavuk but
- tuz
- karabiber
- Uzeri icin, Kirmizi toz biber, tereyag
Yapilisi
- Bugdaylari bir gece onceden sicak suya koyup islatalim.
- Tavuklari bol su ile haslayalim ve suyunu kenara alalim. Haslanan tavuklarin derilerini ve kemiklerini ayirarak ince ince didikleyelim.
- Bugdaylari genis bir tencereye alip uzerini 4 parmak gececek kadar sicak su ekleyelim. Kaynamaya baslayinca kisik ateste pisirelim.
- Bugdaylar suyunu cektikce kenara ayirdigimiz tavugun suyundan ekleyelim. Pisip patlamaya baslayinca 10 dk kadar tahta kasikla ezerek karistiralim.
- Macunlasmaya baslayinca tuz ve karabiber ile tatlandiralim.
- Didikledigimiz tavuklari da icine ilave ederek yarim saat daha arada karistirarak pisirelim.
- Kirmizi toz biberi yagda kizdirarak uzerine dokelim.
AFIYET OLSUN...
Pakistanli komsumun bir tabak getirmesiyle tanismistim Keskekle.
YanıtlaSilAslinda cok güzel bir yemek, ama bizimkiler hoslanmayinca hic denemedim.
Elinize saglik ...