Malzemeler
- 1 su bardagi kinoa
- 2 su bardagi tavuk suyu
- 1 adet avokado
- Kiraz domates
- Yarim demet taze nane
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- Tuz
- Karabiber
Yapilisi
- Kinoayi 2 saat ilik suda bekletin. Daha sonra bol suyla yikayip, suzun.
- Sicak tavuk suyu veya normal su ile pisirin. Kaynayinca kisik ateste pisirmeye devam edin.
- Kinoa pisince catalla kabartarak karistirin ve sogumasi icin kenara alin.
- Avokadoyu soyun, 1 cm'lik kupler halinde kesin. Domatesleri de ikiye kesin.
- Naneyi de yikayip, suzun ve ince ince dograyin.
- Kucuk bir kavanozda sos malzemelerini karistirin.
- Soguyan kinoanin icine avokadoyu, domatesleri ve naneyi ekleyerek yavasca karistirin.
- En son sosu da ilave edip hafifce harmanlayin.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Mutfagimdan
Orjinal tarifte maydanoz kullanilmisti, ben taze naneyi tercih ettim daha ferah bir lezzet oldu. Kinoayi 2 saat suda bekletmemizin sebebi, icerisindeki vitamin ve minerallerin ortaya cikmasini saglamaktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)