14 Mayıs 2014 Çarşamba

AVOKADOLU KINOA SALATASI




Malzemeler

  • 1 su bardagi kinoa
  • 2 su bardagi tavuk suyu
  • 1 adet avokado
  • Kiraz domates
  • Yarim demet taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • Tuz
  • Karabiber
Yapilisi
  • Kinoayi 2 saat ilik suda bekletin. Daha sonra bol suyla yikayip, suzun.
  • Sicak tavuk suyu veya normal su ile pisirin. Kaynayinca kisik ateste pisirmeye devam edin.
  • Kinoa pisince catalla kabartarak karistirin ve sogumasi icin kenara alin.
  • Avokadoyu soyun, 1 cm'lik kupler halinde kesin. Domatesleri de ikiye kesin. 
  • Naneyi de yikayip, suzun ve ince ince dograyin.
  • Kucuk bir kavanozda sos malzemelerini karistirin.
  • Soguyan kinoanin icine avokadoyu, domatesleri ve naneyi ekleyerek yavasca karistirin.
  • En son sosu da ilave edip hafifce harmanlayin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Mutfagimdan

       Orjinal tarifte maydanoz kullanilmisti, ben taze naneyi tercih ettim daha ferah bir lezzet oldu. Kinoayi 2 saat suda bekletmemizin sebebi, icerisindeki vitamin ve minerallerin ortaya cikmasini saglamaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)