Malzemeler
- 1.5 - 2 su bardagi bezelye
- 1 adet patates ( kup dogranmis )
- 1 adet orta boy sogan ( ince kiyilmis )
- 4 su bardagi su
- 2.5 yemek kasigi zeytinyag
Yapilisi
- Genis bir tencerede zeytinyagini isitarak, ince dogranmis soganlari ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra dogranmis patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Arkasindan bezelyeleri icine katin ve patatesler yumusayincaya kadar kavurun.
- 4 su bardagi suyu tencereye ilave edin. Kaynadiktan sonra 10 dk pisirin.
- En son corbayi hic puruzsuz oluncaya kadar blenderdan gecirin. Kisik ateste 10 dk daha kaynatin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Kivami koyu olursa sicak su ilavesi ile acabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)