24 Mayıs 2014 Cumartesi

DOMATESLI PILAV VE ROKFOR SOSLU TAVUK BIFTEK



DOMATESLI PILAV ICIN,

Malzemeler
  • 1.5 bardagi pirinc
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 su bardagi sicak tavuk suyu
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • Tuz
  • Yarim corba kasigi tereyag
Yapilisi
  • Pirincleri 2-3 su yikayip, ilik suda cok az tuz ekleyerek yarim saat kadar bekletin.
  • Domatesleri yikayin ve rondodan gecirin. ( Veya rendeleyebilirsiniz )
  • Zeytinyagini tencereye koyup, hafif isitin ve domatesleri ilave edin. Suyunu cekene kadar kavurun.
  • Daha sonra suzdurdugunuz pirincleri ekleyip, 2-3 dk kavurun.
  • Kavrulan pirinclere tavuk suyunu ve tuzunu ilave edip, 1-2 kez karistirin.
  • Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. 
  • Pistikten sonra yarim corba kasigi tereyagi pilavin her yerine gelecek sekilde paylastirin ve uzerine kagit havlu kapatarak dinlenmeye birakin.
  • 10  dk kadar demlendikten sonra pilaviniz servise hazir...

ROKFOR SOSLU TAVUK BIFTEK ICIN,

Malzemeler
  • 4 adet tavuk biftek
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu icin,
  • 100 ml krema
  • 60 gr rokfor peyniri
  • 1 dis sarimsak
  • 1 adet arpacik sogan
  • 1 tatli kasiginin yarisi tereyag
  • Karabiber
Yapilisi
  • Tavuklarin her iki tarafini yaglayip, tuz ve karabiberle tatlandirin. 
  • Onceden isittiginiz tavada her iki tarafini da kizartin.
  • Sos icin, sarimsak ve sogani ince ince kiyin. Tereyaginda hafifce soteleyin. Kremayi da ilave ederek kisik ateste kaynayincaya kadar pisirin.
  • Kaynayan kremaya rokfor peynirini ekleyin ve peynir tamamen eriyinceye kadar karistirin. Karabiber ilave ederek 1 dk daha karistirarak pisirin. 
  • Sos ilik iken tavuklarin uzerine dokerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT : Tarifin orjinalinde peynir 80 gr kullanilmisti fakat peynir cok yogun ve tuzlu oldugu icin ben miktari azaltarak kullandim.

3 yorum:

  1. Nefis gözüküyor! Rokfor peynirinin
    tadini bilmiyorum ama görüntüsünden belli lezzeti.Eline saglik...

    YanıtlaSil
  2. Rokfor peynırı damak tadına göre değişir ama bence aşırı tuzlu bir peynir. Aslında peynirin özelliği bu... Sade yemek biraz zor olsa da bu şekilde tavuk ve et ızgaralarında peynirli sos sevenler için çok lezzetli :) denemeye deger :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Sinem, nefis görünüyorlar.
    Hayırlı Kandiller...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)