Malzemeler ( 2 kisilik )
- 2 adet Alabalik
- 3 adet patates
- 1 adet orta boy sogan
- 2 adet domates
- 1 limon
- Sosu icin,
- Siviyag
- kuru nane
- kekik
- kirmizi toz biber
- pulbiber
- karabiber
- tuz
Yapilisi
- Baliklarin icini temizleyip, yikayin. Kuyruguna kadar iki parcaya kesin ama tamamen ayirmayin.
- Patateslerin kabuklarini soyun. Domatesleri, patatesleri, soganlari ve limonu ince halkalar halinde kesin.
- Sos icin, butun malzemeleri bir kaseye koyun ve iyice karistirin.
- Baliklarin buyuklugune gore her bir balik icin yagli kagit kesin.
- Patatesleri baliklarin uzunluguna gore yagli kagidin ortasina dizin. Uzerlerine sostan surun.
- Baligi patateslerin uzerine koyun ve icini disini sosa bulayin. Iclerine sogan ve domates dilimlerini yerlestirip tekrar sostan surun.
- Baligin diger yarisini domateslerin uzerine kapatin. En uste limon dilimlerini yerlestirin.
- Yagli kagidi asagi ve yukaridan kapatarak uclarini da ters yonde cevirin.
- Onceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dk pisirin.
AFIYET OLSUN...
Tarif : ArifeTarifGerek
Kesinlikle super bir lezzet...
Cok severim,eline saglik...
YanıtlaSilsİNEM eline sağlık. Tarif ve sunum süper! Fotoğraflar çok güzel anlatmış, tarif yazmasan bile olurmuş neredeyse:))
YanıtlaSilBence de super bir balık tarifi elleine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGuzel yorumlariniz icin tesekkurler. iyi ki varsiniz :)
YanıtlaSil