Malzemeler
- 6 adet enginar
- 7 adet kuşkonmaz
- 1 soğan
- 1 adet havuç
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Süslemek için, dereotu
Yapilisi
- Zeytinyağıni yayvan bir tencerede ısıtın. Küçük küpler halinde doğranmış soğani kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- Dörde bölünmüş havuçlar ve verev kesilmiş kuşkonmazlari tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha soteleyin.
- Hazılanan harci tencere icinde kenarlara alın ve enginarlari tencereye dizerek harci içlerine doldurun.
- Üzerine limon suyunun yarısıni, şekeri, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Enginarların alt kısmı suda kalacak kadar kaynar su ekleyin ve üzerini kapatarak enginarlar yumuşayıncaya dek yaklasık 15-20 dakika kadar pişirin.
- Enginarlar pişmeye yakın hardali, limon suyu ve biraz yemeğin suyu ile karıştırin.
- Tüm zeytinyağlının üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Süper saglikli bir tarif.
YanıtlaSilMaalesef enginarin tanesi 1-2 euro arasinda degisiyor,cok pahali...
Denemek isterdim.Eline saglik...
Bu yorumu ben göndermistim.Yorum gönderirken sorun cikmisti.anonimden denedim.Gelmedi sanmistim,gelmis :)
YanıtlaSilSevgilerle
Dogru, cok haklisin Sule abla :(
YanıtlaSil