22 Mayıs 2014 Perşembe

SURPRIZ KURABIYE




Malzemeler
  • 100 gr tereyag
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1/2 su bardagi sut
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 su bardagi un
  • Yarim su bardagi kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 cimdik tuz
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 10-12 adet marshmallow
  • Bitter cikolata
Yapilisi
  • Tereyag ve toz sekeri 2 dk mikserle cirpin.
  • Yumurta, vanilin ve sutu ekleyip cirpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu bir kaseye eleyerek karistirin ve yumurtali karisima ilave edin. Yogurun. Un az gelirse ekleyin ama yumusak bir hamur olsun.
  • Yumurta buyuklugunde parcalar alarak yuvarlayin. Ortasini cukurlastirarak yagli kagit serili tepsiye dizin.
  • Onceden isitilmis 180 derece firinda 20 dk pisirin.
  • Marshmallowlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
  • Pisen kurabiyeleri firindan alip, ortalarina hafifce bastirarak marshmallowlari yerlestirin.
  • Tekrar firina verip, 1 dk bekletin. Marsmallowlar kurabiyelere yapismis olucaktir. Elinizle hafifce yayilmalarini saglayin.
  • Cikolatayi benmari usulu eritin ve soguyan kurabiyeleri cikolataya batirin.
  • Cikolata donunca servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Pelin Chef

NOT : Kurabiyeler firinda piserken ortalarindaki cukurluk kaybolur ise tam pismeden hemen once ortalarina hafifce tekrar bastirin. Cikolatada olcu vermedim cunku ben biraz fazla kullandim :) orjinal tarifte 80 gr di. Kurabiyeden cok minik kek tadinda :) 

3 yorum:

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)