Malzemeler
- 100 gr tereyag
- 1 su bardagi toz seker
- 1/2 su bardagi sut
- 1 adet yumurta
- 2.5 su bardagi un
- Yarim su bardagi kakao
- 1 paket vanilin
- 1 cimdik tuz
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 10-12 adet marshmallow
- Bitter cikolata
Yapilisi
- Tereyag ve toz sekeri 2 dk mikserle cirpin.
- Yumurta, vanilin ve sutu ekleyip cirpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu bir kaseye eleyerek karistirin ve yumurtali karisima ilave edin. Yogurun. Un az gelirse ekleyin ama yumusak bir hamur olsun.
- Yumurta buyuklugunde parcalar alarak yuvarlayin. Ortasini cukurlastirarak yagli kagit serili tepsiye dizin.
- Onceden isitilmis 180 derece firinda 20 dk pisirin.
- Marshmallowlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
- Pisen kurabiyeleri firindan alip, ortalarina hafifce bastirarak marshmallowlari yerlestirin.
- Tekrar firina verip, 1 dk bekletin. Marsmallowlar kurabiyelere yapismis olucaktir. Elinizle hafifce yayilmalarini saglayin.
- Cikolatayi benmari usulu eritin ve soguyan kurabiyeleri cikolataya batirin.
- Cikolata donunca servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Pelin Chef
NOT : Kurabiyeler firinda piserken ortalarindaki cukurluk kaybolur ise tam pismeden hemen once ortalarina hafifce tekrar bastirin. Cikolatada olcu vermedim cunku ben biraz fazla kullandim :) orjinal tarifte 80 gr di. Kurabiyeden cok minik kek tadinda :)
Çok güzel ve lezzetli oldukları kesin, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilBu ne kadar güzel görünüyor böyle :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSil:))
YanıtlaSil