23 Haziran 2014 Pazartesi

BEYAZ PEYNIRLI KABAK BAYILDI



Malzemeler
  • 1 kg kabak
  • 2 adet sogan
  • 3 buyuk boy domates
  • 7 dis sarimsak
  • Yarim tatli kasigi toz seker
  • 6 yemek kasigi zeytinyag
  • Yarim su bardagi su
  • Tuz
  • Uzeri icin, beyaz peynir, maydanoz veya dereotu
Yapilisi
  • Soganlarin kabugunu soyun ve piyazlik dograyin.
  • Domates ve sarimsaklarin da kabuklarini soyarak minik minik dograyin.
  • Sogan, domates, sarimsak, tuz ve sekeri bir kaba alip catalla hafifce ezerek karistirin.
  • Kabaklarin kabugunu istediginiz sekilde soyun ve iki ucunu kesin. Enine ortadan ikiye kesin. Iclerini cikarip hazirladiginiz domatesli harc ile doldurun.
  • Tencereye dizin. Suyu ve zeytinyagini ekleyip 5 dakika yuksek ateste pisirin. Ocagi kistiktan sonra 30 dakika daha pisirmeye devam edin.
  • Ilik ya da soguk olarak kabaklari servis tabagina alin. Ufalanmis beyaz peynir ve dereotu ile susleyin.

AFIYET OLSUN...

NOT : Ben kalan domatesli ic harci tenceredeki kabaklarin yanina paylastirip beraber pisirdim.

4 yorum:

  1. Hiç peynirli denememiştim.Ama evin faresi olduğum için kesin bayılırım( peynir çok severim)
    Eline sağlık,tam da mevsimi,üstelik de hafif;eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Estagfurullah canim, peynir sevmeyen var mi acaba :)
    Dedigin gibi bu sicak havalarda cok guzel gidiyor...

    YanıtlaSil
  3. Yaaa o tencerede ki kabaklar ne kadar güzel gözüküyor...Koyu yeşil açık yeşil.....ellerinize sağlık Artık izleyicinizim Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Hosgeldiniz. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :) ziyarete mutlaka gelicem :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)