Malzemeler
- 1 kg kabak
- 2 adet sogan
- 3 buyuk boy domates
- 7 dis sarimsak
- Yarim tatli kasigi toz seker
- 6 yemek kasigi zeytinyag
- Yarim su bardagi su
- Tuz
- Uzeri icin, beyaz peynir, maydanoz veya dereotu
Yapilisi
- Soganlarin kabugunu soyun ve piyazlik dograyin.
- Domates ve sarimsaklarin da kabuklarini soyarak minik minik dograyin.
- Sogan, domates, sarimsak, tuz ve sekeri bir kaba alip catalla hafifce ezerek karistirin.
- Kabaklarin kabugunu istediginiz sekilde soyun ve iki ucunu kesin. Enine ortadan ikiye kesin. Iclerini cikarip hazirladiginiz domatesli harc ile doldurun.
- Tencereye dizin. Suyu ve zeytinyagini ekleyip 5 dakika yuksek ateste pisirin. Ocagi kistiktan sonra 30 dakika daha pisirmeye devam edin.
- Ilik ya da soguk olarak kabaklari servis tabagina alin. Ufalanmis beyaz peynir ve dereotu ile susleyin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Ben kalan domatesli ic harci tenceredeki kabaklarin yanina paylastirip beraber pisirdim.
Hiç peynirli denememiştim.Ama evin faresi olduğum için kesin bayılırım( peynir çok severim)
YanıtlaSilEline sağlık,tam da mevsimi,üstelik de hafif;eline sağlık canım:)
Estagfurullah canim, peynir sevmeyen var mi acaba :)
YanıtlaSilDedigin gibi bu sicak havalarda cok guzel gidiyor...
Yaaa o tencerede ki kabaklar ne kadar güzel gözüküyor...Koyu yeşil açık yeşil.....ellerinize sağlık Artık izleyicinizim Bana da beklerim.
YanıtlaSilHosgeldiniz. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :) ziyarete mutlaka gelicem :)
YanıtlaSil