7 Haziran 2014 Cumartesi

HAZIR YUFKA ILE KOLAY MANTI



Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 150 gr kiyma
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • Yarim cay kasigi karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
     Sosu icin, 
  • 1 tatli kasigi biber salcasi
  • 3 corba kasigi siviyag
  • 1.5 su bardagi sicak su
  • Yarim cay kasigi kuru nane
      Uzeri icin, 
  • 1 kase cirpilmis yogurt
  • 3 dis sarimsak
  • 2 corba kasigi tereyag
  • Yarim tatli kasigi toz kirmizi biber
  • 1 cay kasigi kuru nane
Yapilisi
  • Sogani yemeklik dograyin.
  • Kiymayi karistirma kabina alin ve icerisine sogani, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin.
  • 1 adet yufkayi duz bir zemine serin ve kenarlarindan ice dogru katlayip bir ucuna kiymali harctan yerlestirip sikica rulo yapin.
  • Sardiginiz yufkayi 2 cm genisliginde kesin ve yagladiginiz bir firin kabina dik olarak yerlestirin.
  • Butun rulolari yerlestirdikten sonra yufkalarin uzerine firca ile hafif siviyag surun. 200 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
  • Sos icin, salca ve siviyagi sos tavasina alarak kisik ateste kavurun. Iyice kavrulunca suyu ekleyip kaynatin ve ocaktan alin.
  • Hazirlanan sosu, kizaran yufkalarin uzerine gezdirin ve 15 dakika daha pisirin.
  • En son yogurdu bir karistirma kabina alin. Icine sarimsaklari rendeleyin ve tuzunu ilave ederek karistirin.
  • Manti pisince firindan alarak ilinmaya birakin.
  • Tereyagi tavaya alin, hafif kizarinca toz kirmizi biberi ekleyin ve karistirin.
  • Ilinan mantinin uzerine yogurt ve tereyag sosu dokup, kuru nane ile susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Umut Sepetim

2 yorum:

  1. Bu tam bizim damak tadımıza uygun,bu hafta deniycem mutlaka heyecanlandırdı beni bu tarif:)
    Bu arada sizin blogu izleyebilmek için bu siteye katılın vs gibi bir bölüm bulamadım!
    http://www.renkliyumak.com/

    YanıtlaSil
  2. Evet mutlaka deneyin derim, harika bir lezzet :) aslinda izleyiciler bolumu var ama bazen hata veriyo, duzeltmek icin bakicam...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)