Malzemeler
- 3 adet yufka
- 150 gr kiyma
- 1 adet orta boy kuru sogan
- Yarim cay kasigi karabiber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
Sosu icin,
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 3 corba kasigi siviyag
- 1.5 su bardagi sicak su
- Yarim cay kasigi kuru nane
Uzeri icin,
- 1 kase cirpilmis yogurt
- 3 dis sarimsak
- 2 corba kasigi tereyag
- Yarim tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 cay kasigi kuru nane
Yapilisi
- Sogani yemeklik dograyin.
- Kiymayi karistirma kabina alin ve icerisine sogani, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin.
- 1 adet yufkayi duz bir zemine serin ve kenarlarindan ice dogru katlayip bir ucuna kiymali harctan yerlestirip sikica rulo yapin.
- Sardiginiz yufkayi 2 cm genisliginde kesin ve yagladiginiz bir firin kabina dik olarak yerlestirin.
- Butun rulolari yerlestirdikten sonra yufkalarin uzerine firca ile hafif siviyag surun. 200 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
- Sos icin, salca ve siviyagi sos tavasina alarak kisik ateste kavurun. Iyice kavrulunca suyu ekleyip kaynatin ve ocaktan alin.
- Hazirlanan sosu, kizaran yufkalarin uzerine gezdirin ve 15 dakika daha pisirin.
- En son yogurdu bir karistirma kabina alin. Icine sarimsaklari rendeleyin ve tuzunu ilave ederek karistirin.
- Manti pisince firindan alarak ilinmaya birakin.
- Tereyagi tavaya alin, hafif kizarinca toz kirmizi biberi ekleyin ve karistirin.
- Ilinan mantinin uzerine yogurt ve tereyag sosu dokup, kuru nane ile susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Umut Sepetim
Bu tam bizim damak tadımıza uygun,bu hafta deniycem mutlaka heyecanlandırdı beni bu tarif:)
YanıtlaSilBu arada sizin blogu izleyebilmek için bu siteye katılın vs gibi bir bölüm bulamadım!
http://www.renkliyumak.com/
Evet mutlaka deneyin derim, harika bir lezzet :) aslinda izleyiciler bolumu var ama bazen hata veriyo, duzeltmek icin bakicam...
YanıtlaSil