Malzemeler
- 1 su bardagi karabugday
- 500 ml su
- 1 adet eksi elma ( rendelenmis )
- 1 adet kozlenmis kirmizi biber ( ince dogranmis )
- 1 adet havuc ( rendelenmis )
- Yarim demet maydanoz ( ince dogranmis )
- 15 adet Ceviz
- Zeytinyag
- Nar eksisi
- Limon suyu
- Tuz
Yapilisi
- Karabugdayi suda haslayin ve suzun.
- Icerisine rendelenmis ve dogranmis butun malzemeleri ekleyin.
- Cevizleri bicak yardimi ile kucuk parcalara bolun ve salataya ilave edin.
- Sos malzemelerinin hepsini damak tadiniza gore bir kavanozun icine koyun ve iyice karistirin.
- Salatanin sosunu da ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tam bana göre :)
YanıtlaSileline saglik Sinemcigim.
Zaten bu tarifim ozellikle senin icin Sule ablacim :)
SilAfiyetler olsun :)
Karabuğday alamadım bir türlü.Açıkcası alışkın olmadığım için aklıma hiç gelmiyor ama bir o kadar da merak ediyorum lezzetini:)
YanıtlaSilHaklisin surekli kullanilan bir malzeme olmayinca akla da gelmiyor. Besin degerleri cok yuksek olan bir besin ama lezzeti konusunda ben cok cok sevemedim. Tadi rahatsiz etmedi sadece farkli bir kokusu var :) Tabi herkesin damak tadi farkli begenenler vardir. Ama yine de yemedim dersem yalan olur :)
Silamaaa bu da çok güzelmiş. vejateryen salatası gibii :)
YanıtlaSilCok saglikli ve cok hafif :)
SilGuzel yorumlarin icin tesekkur ederim :)
Merhaba :))
YanıtlaSilEllerine sağlık hafif tarifler her zaman daha iyidir :)