16 Temmuz 2014 Çarşamba

LOKMA TATLISI





Malzemeler

     Hamuru icin,
  • 3 su bardagi un
  • Yarim paket yas maya
  • 1 cay bardagi ilik su
  • 1 corba kasigi toz seker
  • 1 tutam tuz
  • Alabildigi kadar su ( yaklasik 3 cay bardagi )
     Serbeti icin,
  • 4 su bardagi toz seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 dilim limon
     Kizartmak icin,
  • Siviyag
     Suslemek icin,
  • Tarcin veya toz antep fistigi
Yapilisi
  • Oncelikle serbet icin, ici derin bir tencereye tozsekeri, suyu ve limonu koyup kaynatin. Bes dakika kaynattiktan sonra sogumasi icin kenara alin.
  • Hamur icin mayayi, ilik su, toz seker ve tuz ile karistirarak eritin. Yavas yavas unu ekleyin ve karistirin. Ilik su ilavesi ile hamuru bulamac haline getirin. Yumusak ve ele yapisan bir kivamda olucaktir.
  • Hazirlanan hamurun uzerini orterek 25-30 dakika mayalandirin. Mayalama sonrasi hamuru corba kasigi ile karistirarak kendine gelmesini saglayin.
  • Kizartmak icin, bol siviyagi derin ve genis bir tencereye koyarak isitin. 
  • Avucunuzun icini ve bir tatli kasigini siviyaga bulayin. Hamurdan avucunuzun icine alarak elinizi yumruk yapin, disari cikan kismini kasikla alip isinmis yaga birakin. 
  • Nar gibi kizaran lokmalari yagdan alip soguk serbete atin. 4-5 saniye serbette tutup suzerek servis tabagina alin. 

AFIYET OLSUN...

         Citir citir harika bir tatli...


NOT : Hamurdan parcalar alirken buyuk buyuk almamanizi tavsiye ederim. Cunku piserken oldukca fazla kabariyorlar :)

8 yorum:

  1. O kadar severim ki anlatamam.Ama evde yapmayı aklımdan bile geçirmedim.
    Senin tarife bakınca yapılabilir olduğunu görüyorum.Özel bir günde yaparım belki de ödül olarak kimbilir:)
    Eline sağlık hayatım yine kalbimden vurdun beni zabah zabahh:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acikcasi benim serbetli tatlilarla pek aram yoktur. Iftar davetine goturmek icin yapmistim cok da begeni topladi Denizcim :)
      Yapimi o kadar basit ki, hic bir zorlugu yok canim...
      Sabah sabah kalbinden tatli ile vurduguma da cok sevindim :))

      Sil
  2. Tam ramazan tatlısı. Ne güzel olur ama akşama. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Dostluk ödülleri dagittim,alirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel bir odulu kim almaz ki :) Tesekkur ederim Sule abla :)

      Sil
  4. Ay ay ay! Bizde serbetli tatlilar nadir yensede ,güzel yapilmis,serbeti hafif ve az ,citir citir kizarmïs bu tatliya hayir diyemeyiz.Ev yâpimi olunca,akan sular durur :)

    Cok begenildigine eminim,,güzel fikirmis.Eline saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Sule abla, tadi bir harika ama soyle bir durum var. Ertesi gune kalmamasi gerek cunku yumusuyorlar :( Yani bir seferlik yapilip tuketilecek :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)