Oldukca vitaminli ve degisik bir corba...
Malzemeler
- Yarim su bardagi asurelik bugday
- 1 adet havuc
- Yarim kereviz
- 2 yaprak beyaz lahana
- 1 adet sogan
- 6 su bardagi et suyu
- 1 yumurta sarisi
- Yarim su bardagi sut
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- Tuz
Yapilisi
- Bugdayi bir gece onceden islatip daha sonra haslayin.
- Havucu, kerevizi rendeleyin. Lahanayi minik minik dograyin.
- Zeytinyag eklediginiz tencerede dogranmis sogani kavurun. Rengi pembelesince diger sebzeleri ekleyip 10 dakika kavurun.
- Sebzeler yumusayinca et suyu ve haslanmis bugdayi ekleyin. Tuzunu da ilave ederek kaynayincaya kadar pisirin.
- Sut ve yumurta sarisini iyice cirpin. Corbayi ocaktan almadan once yumurtali sutu ilave edin. Birkac dakika daha kaynatip sicak olarak servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Bu corbaya ayrica 1 adette pancar rendelenerek diger sebzelerle eklenmektedir fakat ben evde bulunmadigi icin ilave etmedim...
Kafkas çorbası tam bir vitamin deposu olmuş :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilGeckten cok sâglikli ve besleyiciymis.Ellerine saglik Sinemcigim.
YanıtlaSilEvet ablacim, cok da lezzetli :)
SilNefis görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilBuğday yemeklerini çok severim. O yüzden bu çorbanın tadını tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilkesinlikle çok güzel olduğuna eminim.
Ellerine sağlık..
Bende cok seviyorum, dediginiz gibi bu haliyle de cok lezzetli oldu :) Cok sagolun...
SilFarklı bir çorba daha önce hiç denememiştim:)
YanıtlaSilHem farkli hem leziz, tavsiye ederim :) Sevgiler
Silabooooo yapayım bunu vay beeee :)
YanıtlaSilHic kacirma Deep :) Aaaa...sen focaccia tarifimi gormedin mi!!!
Sil