Genelde zeytinyaglisini yapar, sarimsakli yogurt ile servis ederiz. Tabi cok da lezzetli olur ama bugun bir degisiklik yaparak bir de boyle deneyin derim :)
Malzemeler
- 500 gr taze bakla
- 7-8 adet kiraz domates
- 1 adet kirmizi kapya biber
- 3 adet havuc
- 2 dal taze sogan
- Yarim demet dereotu
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 limonun suyu
- Tuz
Yapilisi
- Baklalari yikayip ikiye ya da uce bolun. Unlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin.
- Kaynayan suya limon suyu ekledikten sonra baklalari icine atip yumusayincaya kadar haslayin. Baklalari kaynayan sudan cikarip buzlu suya alin.
- Biberi ve havuclari julyen ( serit ) seklinde kesin. Domatesleri ve soganlari dograyin. Baklalarla sebzeleri karistirin. Yikanmis dereotunu da incecik keserek ilave edin.
- Zeytinyagi, limon suyu ve tuzu ekleyip servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Cook saglikli ve lezzêtli bir Salta olmali.Maalesef biim evde Balla hic pismez,sevmïyorlar.
YanıtlaSilGerci cocukken bende pek sevmezdim,babam cok severdi,yogurtlayip afiyetle yerdi.
Sevenler icin güzel bir alternatif...Ellerine saglik canim.
Evet kesinlikle cok saglikli ablacim :) Herkesin bakla sevmedigini tahmin edebiliyorum olsun ne yapalim hersey sevilecek diye de birsey yok. Bir sebze de eksik olsun :) Tesekkurler ablacim.
SilBaklayı ben çok severim. Annem biraz daha farklı pişirirdi. Ama bizim evde benden başka talibi olmadığı için pişiremiyorum bakla... :)
YanıtlaSilBende cok seviyorum cok alisik oldugum bir tat :) Sule abla ya da dedigim gibi herkesin cok sevdigi bir sebze degil, o zaman biz de farkli alternatifler olustururuz :) Cok tesekkurler...
SilOhh çok lezzetli görünüyor ben de tam bir zeytinyağlıları çok severim.
YanıtlaSilOyleyse mutlaka dene derim cunku hem cok guzel hem de cok hafif :) Guzel yorumun icin cok tesekkur ederim...
Silçok lezzetli görünüyor, çok da faydalı. ben de baklaya yoğurt-sarımsak ikilisi olmadan daha çok bayılıyorum
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :) Benim icin farketmiyor, her turlu yiyorum :)
Sil