Malzemeler
Tart hamuru icin;
- 150 gr toz seker
- 200 gr tereyag
- 2 adet yumurta
- 250 gr un
- 3 yemek kasigi bugday nisastasi
- 1 su bardagi su
- yarim su bardagi seker
- yarim su bardagi limon suyu
- 2 yumurta sarisi
- 1 yemek kasigi tereyag
- 3 yumurta aki
- 1 su bardagi toz seker
- Tart hamuru icin gereken malzemeleri bir kabin icinde birlestirerek, hamur haline getirin. Bu hamuru yarim saat dinlendrin. Daha sonra yaglanmis tart kalibina hamuru yayin. Uzerine de yagli kagit serip fazla kabarmamasi icin bir avuc bakliyat koyun. Onceden isitilmis 165 derece firinda 10 dk pisirin. Baklyati ve yagli kagidi alarak bir 10 dk daha pisirin. Tartinizin alt kismi hazir hale geldi.
- Pisen tarti isterseniz baska bir tepsiye cikarin veya oyle de kalabilir. Cunku tekrardan firina giricek.
- Limonlu krema icin, once nisasta ve suyu bir tencereye alarak cirpin.
- Tencereyi ocaga alin ve altini acin. Icine seker ve limon suyunu ekleyin. Krema kivama gelince altini kapatarak yumurta sarilarini ve tereyagi ekleyip kasikla karisitirin. Isterseniz sonra blendirdan gecirerek tartin uzerine kremayi koyun. Ben blendirdan gecirmedim.
- Mereng icin, ayri bir kasede 3 yumurta akini ve sekeri 15 dk kadar cirpip kar haline getirin ve krema sikacagi ile tartin uzerine sikin.
- 200 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)