- Bir paket 2 katli sade pandispanya
- Bir paket 2 katli kakaolu pandispanya
- 4 su bardagi sut
- 1 paket muzlu puding
- 2 adet muz
- Ustu icin ; 2 paket sade krem santi, 2 su bardagi soguk sut, 1 su bardagi hindistan cevizi ve ceviz
- Once pandispanyalari hazirlayin.
- Kakaolu ve sade pandispanyalarin ortalarini bir su bardagi, orta boy yuvarlak bir kase ve de buyuk boy yuvarlak bir kase kullanarak, sivri uclu bir bicak ile bardagin ve kaselerin ebatinda yuvarlak olarak kesin.
- Dort adet pandispanyadan her biri bu sekilde 4 halka haline gelecek.
- Bu arada 4 su bardagi sut ile muzlu pudingi pisirin. Pudingin kivami biraz sivi olacak.
- Elde ettiginiz pandispanya halkalarindan bir adet sade ve buyuk olani alip servis tabagina yerlestirin. Ortasina kucuk halkayi, onun ortasina sade kucuk halkayi tam ortaya da kakaolu minik halkayi sirasi ile yerlestirin. Her bir halkayi bir sade bir kakaolu olacak sekilde yerlestirmis oluyoruz.
- Birinci kati hazirladiktan sonra muzlu pudingten bolca koyarak, halka halka dilimlenmis muzlari yerlestirin.
- Diger pandispanya katlarini bitene kadar bir sade bir kakaolu ters gelecek sekilde yerlestirin. Her kata muzlu puding ve muzlardan koyun.
- Bu islemler bittikten sonra pastayi dinlenmesi icin buzdolabina kaldirin. Pastanin pudingi cekmesi icin bunu yapiyoruz.
- Pasta dinlenirken krem sani ile pastanin kremasini hazirlayin. ( soguk sut ile krem santiyi iyice cirpiriyoruz. )
- Dinlenen pastanin ustunu ve etrafini hazirlanan santi ile sivayin ve hindistan cevizi ile kaplayin. Dildeiginiz sekilde susleyebilirsiniz.
TARIF : Ufukmutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)