- 1 paket ( 25 gr ) kakao
- 1/2 paket oda sic. beklemis margarin
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 cay bardagi seker
- aldigi kadar un ( takriben 3 su bardagi )
- Uzeri icin ; cekilmis antep fistigi veya hindistan cevizi
- Surubu icin ; 3 cay bardagi seker, 3 cay bardagi su
- Once kurabiyenin surubunu yapiyoruz. Bunun icin, seker ve suyu bir tencereye koyun ve ocakta koyulasana kadar pisirin. Pisen surubu iyice sogutun sonra buzdolabina alin ve 1 saat kadar dolapta bekletin.
- Hamur malzemelerini karistirin. Once sivilari sonra katilari koyarak hamuru hazirlayin. Yumusak bir hamur elde edin. Zaten hamur istediniginiz kivama gelince kolayca koymus oldugunuz kaptan siyrilacaktir.
- Istadiginiz buyuklukte toplar yaparak uzerine hafifce bastirin ve yagli kagit serili firin tepsisine dizip 200 derece onceden isitilmis firinda uzeri catlayana kadar pisirin.
- Pisen kurabiyeleri soguk surubun icine hizlica batirip cikartin ve servis tabagina alip susleyin.
- 1 gece dinlendirin.
NOT : Tadi bana kurabiyeden cok kakaolu sekerpare gibi geldi :) Birde siz deneyin....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)