- 3 su bardagi sut
- 2 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi un
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 1 cay bardagi hindistan cevizi
- 1 adet limon kabugu rendesi
- Cilek sosu icin ; 600-700 gr cilek ( pure halinde 2 su bardagi olacak ), 3 yemek kasigi tepeleme seker, 1 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi, yarim su bardagi su
- Once muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve orta ateste surekli karistirarak koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya baslayinca ocagi kapatin. Ara ara karistirarak ilinmasini bekleyin.
- Ilininca uzerinde iki parmak bosluk kalacak sekilde kaselere bosaltin.
- Cilekleri yikayip irice dograyin ve rondoda cekerek pure haline getirin.
- Bir tencereye cilek puresini, sekeri, nisastayi ve suyu koyarak, ocaga alin ve orta ateste kaynayana kadar surekli karistirin.
- Kaynamaya baslayinca 10 dk daha pisirin ve ocagi kapatin.
- Ara ara karistirarak ilinmasini saglayin.
- Ilinan sosu muhallebilerin uzerine dokun.
- Soguyunca uzerlerini strech film ile kapatarak servis etmeden once bir gece dolapta dinlendirin.
- Uzerine de istediginiz sus sekerlerinden koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
TARIF : HUNERLI BAYANLAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)