29 Haziran 2011 Çarşamba

CILEK SOSLU MUHALLEBI

Malzemeler
  • 3 su bardagi sut
  • 2 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi un
  • 2 tatli kasigi misir nisastasi
  • 1 cay bardagi hindistan cevizi
  • 1 adet limon kabugu rendesi
  • Cilek sosu icin ; 600-700 gr cilek ( pure halinde 2 su bardagi olacak ), 3 yemek kasigi tepeleme seker, 1 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi, yarim su bardagi su
Yapilisi
  • Once muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve orta ateste surekli karistirarak koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya baslayinca ocagi kapatin. Ara ara karistirarak ilinmasini bekleyin.
  • Ilininca uzerinde iki parmak bosluk kalacak sekilde kaselere bosaltin.
  • Cilekleri yikayip irice dograyin ve rondoda  cekerek pure haline getirin.
  • Bir tencereye cilek puresini, sekeri, nisastayi ve suyu koyarak, ocaga alin ve orta ateste kaynayana kadar surekli karistirin.
  • Kaynamaya baslayinca 10 dk daha pisirin ve ocagi kapatin.
  • Ara ara karistirarak ilinmasini saglayin.
  • Ilinan sosu muhallebilerin uzerine dokun.
  • Soguyunca uzerlerini strech film ile kapatarak servis etmeden once bir gece dolapta dinlendirin.
  • Uzerine de istediginiz sus sekerlerinden koyabilirsiniz.
NOT : Ben cilek sos ve muhallebi arasina kucuk kucuk kirdigim findiklardan koydum. Siz de isteginize gore ceviz, findik veya baska bir urun kullanabilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

TARIF : HUNERLI BAYANLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)