- 2 adet iri bostan patlican
- 3 adet iri domates ( arasina koymak icin )
- 4-5 adet uzerine sos yapmka icin domates
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- yarim cay kasigi tuz
- 1 tutam kekik
- 1 orta boy kase yogurt
- 4-5 dis sarimsak
- siviyag kizartmak icin
- maydanoz suslemek icin
- Patlicanlari alaca soyun ve 1 cm eninde dilimleyin. Tuzlu suda yarim saat bekletin. Daha sonra iyice kurulayin.
- Domatesleri de ayni sekilde 1 cm eninde dilimleyin.
- Tavaya 1 parmak yuksekliginde siviyag koyun ve kizdirin. Ardindan patlicanlari ve domatesleri bu yagda kizartin ve kagit havlu uzerine alin.
- Sos icin gereken domatesleri rendeleyin. Icine ezilmis 2 dis sarimsak, zeytinyag, tuz ekleyin ve orta ateste yarim saat pisirin. Pistikten sonra icine kekigi ekleyin.
- Yogurdun icine 2 dis ezilmis sarimsak ve biraz tuz koyun, karistirin.
- Tabaga bir dilim patlican, uzerine kizarmis domates ve cok az yogurttan koyun, ustune tekrardan bir dilim patlican kapatin ve onun ustune de domates sos dokup, yogurt sos ekleyerek maydanozla susleyin ve servise hazir.
TARIF: Hunerli Bayanlar
Sevgili Muge Hanim kekigi mutlaka sos pistikten sonra eklememiz gerektigini yaziyor cunku tadi acilastiriyormus. Bilginize....
NOT: Tarifin aslinda domates sosuna 1 cay kasigi seker ilave edilmisti fakat ben kullanmadim. Dilerseniz kullanabilirsiniz. Cok leziz bir aperatif oldugunu soylemeliyim. Ev ziyaretime gelen misafirlerim icin yapmistim ve bir tane bile kalmadi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)