13 Temmuz 2011 Çarşamba

BEZE ( MERENG )

Malzemeler
  • 4 yumurta aki
  • 4 kucuk cay bardagi toz seker
  • bir cimdik tuz
  • 2-3 damla limon suyu
  • Isteginize gore kurdan ucuyla gida boyasi ekleyerek renklendirebilirsiniz.
  • Uzeri icin, damla cikolata, renkli sekerler veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Yapilisi
  • Derin bir tencerenin icine yumurta aklarini, toz sekeri, tuzu ve limon suyunu  koyun. ( Icine kesinlikle yumurtanin sarisi kacmasin ).
  • Daha sonra tencereyi cok kisik ates uzerine alin ve  mikserde once dusuk devirde sonra daha hizli devirde karistirin. Bu sekilde yaklasik 10 dk karistirin.Hafif dibini tutmaya baslayinca ocagi sondurun. 15 dk daha mikserle cirpin. Ters cevirdiginizde dokulmuyorsa olmus demektir.
  • Yagli kagit serili firin tepsisine, krema sikma torbasina doldurup icten disa dogru iki kat ust uste gelecek sekilde koyun.
  • Tepsiyi firina sogukken koyun ve 100-110 derecede 45 dk beyaz kalacak sekilde pisirin. Pistikten sonra soguyana kadar firini acmayin.
Puf Noktalari :
  • Kullanilacak yumurtalar mutlaka oda sicakliginda olmalidir.
  • Yumurta sarisi icine kacarsa bezenin kivami tutmaz.
  • Limon suyu ilavesi bembeyaz olmasi icindir.
  • Ocagi kapattiktan sonra veya renklendirdikten sonra mutlaka cok cirpin. Iyi bezeler cok cirpildikca olur.
  • Guzel gorunumlu bezeler icin siringanizin en buyuk ucunu kullanin.
  • Siringayla sikarken bezeler cizgilerini kaybediyorsa tekrardan cirpmaniz gerekir.
  • Bezeleri agzi kapakli cam kapta oda sicakliginda saklayin.
Not : Ben ilk kez denedim. Yapimi zor gibi gorunse de gayet kolaymis. Ayrica pastanelerde satilanlardan  cok daha guzel oluyor :)

AFIYET OLSUN...

1 yorum:

  1. SİNEM HANIM TARİFLERİNİZİ ÇOK BEGENİYORUM ÇAK GÜZEL VE SAGLIKLI..... AMA ARTIK DİYORUM Kİ ŞU BEZEYİ BİRDE BENİMLE YAPSAN ARTIK DAYANAMIYORUM BUNLARI GÖRDÜKÇE BURADA ÇILDIYORUZ BIRAKIP GİTİN BİZİ BURALARDA ZATEN BUNLARIDA YAPIYOSUN BİRDE YETER ARTIK DİYORUMMMMMMM GELLLLLLLLLL:)))))))))))))))))

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)