Malzemeler
- 1,5 paket kedi dili biskuvi
- 3,5 su bardagi sut
- 2 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi un
- 2 adet yumurta sarisi
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peynir
- 1 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi neskafe
- 1 tatli kasigi toz seker
- Oncelikle muhallebi icin; sut, un, nisasta ve yumurta sarilarini orta isidaki ateste surekli karistirarak pisirin. Karisim kaynamaya baslayinca 1 dk kadar pisirip, ocagi kapatin.
- Muhallebi sicakken icine vanilya ve labne peynirini ekleyip, biraz karistirin. Hazirlamis oldugunuz kremayi ilinmaya birakin.
- 1 yemek kasigi kahve ve seker ile 1 su bardagi sicak suyu karistirin ve ilinmaya birakin.
- Biskuvilerin boyutunu tatliyi yapacaginiz kaselere gore ayarlayin. Daha sonra biskuleri tek tek kahveye batirip cikarin ve kaseye koyun.
- Biskuvinin uzerine 2 yemek kasigi kadar krema koyun.
- Kremanin uzerine tekrar kahveye batirip cikardiginiz biskuleri dizin.
- Tekrar krema ekleyin.
- Kaplarin uzerini orterek, en az 1 gece buzdolabinda dinlendirin.
- Servis edeceginiz zaman, cay suzgeci ile kakao eleyin.
NOT: Ben kremasinda labne yerine mascarpone kullandim. Tadi cok daha lezzetli oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)