26 Eylül 2011 Pazartesi

KIRMIZI BIBER SARMASI


Malzemeler
  • 6 adet iri kirmizibiber
  • 6 adet yesil sogan
  • 2 cay bardagi ezilmis beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kasigi ceviz ( iri kirilmis )
  • tuz - karabiber
  • zeytinyag
  • limon
Yapilisi
  • Biberleri kozleyin, kabuklarini soyun ve iclerini temizleyin.
  • Beyaz peynir, kiyilmis maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve cok az zeytinyagini karisitirin.
  • Biberlerin genis tarafina 1 yemek kasigi kadar peynirli karisimdan koyun ve sigara boregi gibi sarin.
  • Taze soganin yesil kisimlarini kesin ve uzerine kaynar su dokun. 3-4 sn suda birakip suzun.
  • Sarma islemi bitince uzerine az miktarda zeytinyag ve limon suyu gezdirin.
AFIYET OLSUN...

NOT: Isterseniz konserve kozlenmis kirmizi biber de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)