Malzemeler
- 6 adet iri kirmizibiber
- 6 adet yesil sogan
- 2 cay bardagi ezilmis beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz
- 1 yemek kasigi ceviz ( iri kirilmis )
- tuz - karabiber
- zeytinyag
- limon
- Biberleri kozleyin, kabuklarini soyun ve iclerini temizleyin.
- Beyaz peynir, kiyilmis maydanoz, ceviz, tuz, karabiber ve cok az zeytinyagini karisitirin.
- Biberlerin genis tarafina 1 yemek kasigi kadar peynirli karisimdan koyun ve sigara boregi gibi sarin.
- Taze soganin yesil kisimlarini kesin ve uzerine kaynar su dokun. 3-4 sn suda birakip suzun.
- Sarma islemi bitince uzerine az miktarda zeytinyag ve limon suyu gezdirin.
NOT: Isterseniz konserve kozlenmis kirmizi biber de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)