Malzemeler
- 1 kilo ispanak
- 200 gr kiyma
- 1 sogan
- zeytinyag
- 1 yemek kasigi salca
- tuz
- karabiber
- Besamel sos icin; 1,5 bardak sut, 1 kasik un
- Uzeri icin; rendelenmis kasar peynir
- Yemeklik dogranmis sogan zeytinyaginda biraz kavrulur, kiyma ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
- Yikanmis, dogranmis ispanak salca ve baharat kiymali karisima eklenir. Suyunu cekene kadar agzi acik sekilde pisirilir.
- Ayri bir tarafta un, 2 yemek kasigi yagda kokusu cikana kadar kavrulur. Surekli karistirarak sut ilave edilir. Koyulasana kadar karistirilir. Muhallebi kivaminda olacak.
- Hazirlamis oldugunuz besamel sosu da kiymali karisima ekleyin ve karistirin.
- Karisim borcama dokulur. Uzerine kasar peyniri rendelenir. Firina verilir.
NOT: Ben yarim kilo ispanaktan yaptim ve neredeyse 4 kisilik cikti.Kizarmis et veya tavugun yaninda servis edebileceginiz hos bir lezzet...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)