26 Eylül 2011 Pazartesi

FIRINDA BESAMEL SOSLU ISPANAK


Malzemeler
  • 1 kilo ispanak
  • 200 gr kiyma
  • 1 sogan
  • zeytinyag
  • 1 yemek kasigi salca
  • tuz
  • karabiber
  • Besamel sos icin; 1,5 bardak sut, 1 kasik un
  • Uzeri icin; rendelenmis kasar peynir 
Yapilisi
  • Yemeklik dogranmis sogan zeytinyaginda biraz kavrulur, kiyma ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
  • Yikanmis, dogranmis ispanak salca ve baharat kiymali karisima eklenir. Suyunu cekene kadar agzi acik sekilde pisirilir.
  • Ayri bir tarafta un, 2 yemek kasigi yagda kokusu cikana kadar kavrulur. Surekli karistirarak sut ilave edilir. Koyulasana kadar karistirilir. Muhallebi kivaminda olacak.
  • Hazirlamis oldugunuz besamel sosu da kiymali karisima ekleyin ve karistirin.
  • Karisim borcama dokulur. Uzerine kasar peyniri rendelenir. Firina verilir.
AFIYET OLSUN...

NOT: Ben yarim kilo ispanaktan yaptim ve neredeyse 4 kisilik cikti.Kizarmis et veya tavugun yaninda servis edebileceginiz hos bir lezzet...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)