Malzemeler
Corba icin,
- 4 su bardagi et suyu
- 3 corba kasigi iri bulgur
- 2 su bardagi yogurt
- 1 yumurta
- 3 corba kasigi un
- 1 corba kasigi kuru nane
- tereyag
- tuz, karabiber
- Et suyunu tencereye koyun ve bulguru icine atin, kaynamaya birakin.
- Ayri bir kasede yogurt, yumurta ve unu iyice cirpin.
- Bulgur pistikten sonra suyundan bir miktar yogurtlu karisima koyun. ( corba kesilmesin diye)
- Hazirlanan karisimi yavas yavas tencereye ilave edin. karistirarak koyulasmasini bekleyin.
- Ayri bir yerde tereyag eritin, icine nane koyun ve bu harci da corbaya aktarin. En son tuzunu da ekleyin. Corbaniz hazir...
Citir kase icin malzemeler
- 2.5 su bardagi un
- 1/2 su bardagi ilik su
- 6 corba kasigi zeytinyag
- 1 yumurta sarisi
- 2 cay kasigi tuz
- 2 tatli kasigi susam
- 2 tatli kasigi corekotu
- karabiber, kirmizibiber
- Malzemelerin hepsini karistirin ve 20 dk dinlendirin.
- firin kaplarinin disina gore hamuru merdane ile acin.
- Firin kaplarinin disini yaglayin.
- 180 derece onceden isitilmis firinda pisirin.
- Soguyunca kaplardan hemen cikacaktir.
TARIF: Umut sepeti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)