- 3 su bardagi un
- 2 yumurta
- 150 gr tereyag veya margarin
- 1.5 su bardagi pudra sekeri
- yarim paket kabartma tozu
- 1 adet yesil limonun kabugu veya sari limon kabugu da olabilir
- Unun icine yumurtalari ekleyin, limon kabugunuda icine rendeleyin ve geriye kalan malzemeleri de ekleyerek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
- Hazirladiginiz hamuru merdane ile 1 cm kalinliginda acin. Kalipla sekilleri cikarin.
- Kurdela gecireceginiz boslugu yapmak icin, herhangi bir kalem kapagini kullanin. ( kullanacaginiz kapak biraz genis olursa daha iyi olur )
- Kurabiyeleri yagli kagit serili tepsiye dizin ve 175 derece onceden isitilmis firinda pisirin.
- Kurdela baglama asamasini kurabiyeler soguduktan sonra yapin.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)