6 Aralık 2011 Salı

KURDELALI KALP KURABIYE



Malzemeler
  • 3 su bardagi un
  • 2 yumurta
  • 150 gr tereyag veya margarin
  • 1.5 su bardagi pudra sekeri
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 adet yesil limonun kabugu veya sari limon kabugu da olabilir
Yapilisi
  • Unun icine yumurtalari ekleyin, limon kabugunuda  icine rendeleyin ve geriye kalan malzemeleri de ekleyerek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
  • Hazirladiginiz hamuru merdane ile 1 cm kalinliginda acin. Kalipla sekilleri cikarin.
  • Kurdela gecireceginiz boslugu yapmak icin, herhangi bir kalem kapagini kullanin. ( kullanacaginiz kapak biraz genis olursa daha iyi olur )
  • Kurabiyeleri yagli kagit serili tepsiye dizin ve 175 derece onceden isitilmis firinda pisirin.
  • Kurdela baglama asamasini kurabiyeler soguduktan sonra yapin.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)