2 Şubat 2012 Perşembe

YOGURTLU EZOGELIN CORBASI



Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı  domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salcasi
  • 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tel şehriye
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı nane
  • sıvıyağ
Yapilisi
  • Tencereye salçaları koyun ve biraz kavurun.
  • İçine ince yemeklik doğranmış soğan,mercimek ve 4 su bardağı suyu koyarak mercimekler iyice pişene kadar kaynatin.
  • Mercimekler pişince içine pirinç ve bulguru katıp 10 dakika daha kaynatin.
  • Şehriyeleri ekleyip 5 dakika daha kaynatıp içine çırpılmış ve çorbanın suyuyla ılıtılmış yoğurdu katin.Karıştırarak kaynatin.
  • Kaynayınca içine tuz ve naneyide ekleyerek sıcak servis yapin.

AFIYET OLSUN...

Tarif: Birsence


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)