Malzemeler
- 15 adet kuru incir
- 1 lt sut
- 1 su bardagi toz seker
- uzeri icin; incir dilimleri, tarcin ve ceviz
- Incirleri yikayip, ilik suda yumusayincaya kadar bekletin.
- Yumusayan incirleri kup kup dograyin.
- Sutu mayalanma ( el yakmayacak) sicakliginda isitin.
- Icine dogranmis incirleri ve tozsekeri ilave edin.
- El blenderi ile incirleri parcalayin.
- Bu islemi yaparken tatli muhallebi kivamina geliyor.
- hazirlanan tatliyi kaselere bosaltin.
- Uzelerini strec filmle sarin ve kalin havluyla her tarafini sarin.
- Sicak ortamda 2 saat bekletin.
- Daha sonra kaseleri buzdolabinda 2 saat bekletin.
- Uzerlerini susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif: Muhteremleafiyetle