Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 1 adet taze kırmızı biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 çorba kaşığı zeytin yağ
- dereotu
- tuz, karabiber
- Kabak ve patlıcanları temizleyip uzun ve ince dilimler halinde kesin. Üzerine tuz serpip 5 dakika dinlendirin. Kurulayıp ızgarada veya yapsız teflon tavada hafifçe közleyin.
- Kırmızı ve sarı biberleri temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Teflon tavada çok az kavurun.
- kaşar peynirini tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Kabak ve patlıcanları düz bir zemine alıp her birinin bir ucuna bir çorba kaşıği kadar biberli karisimdan ve kasar peynirinden koyarak, rulo seklinde sarin.
- Ruloları değiştirerek şişlere geçirin. Izgarada yada fırında 10 dakika çevirerek pişirin.
- Servis tabağına dereotu koyun ve şişleri üzerine alın..
- Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz...
Tarif: Gulaymutfakta
NOT: Tarifin aslinda biberli harcin icine kup kup dogranmis kepekli ekmek ici ve dilimlenmis yesil zeytin kullaniliyor ama ben kullanmadim. Isteginize gore o sekilde de yapabilirsiniz. Ayrica ben sarimsakli yogurt ile servis yaptim. Ne kadar lezzetli oldugunu anlatamam :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)