Malzemeler
- 2 paket kedidili biskuvi
- 1 lt süt
- 4 adet orta boy yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
- 1 su bardağı kadar dondurulmış frambuaz ( üstünü süslemek için ayrıca lazım )
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı süt ( krem şanti hazirlamak icin )
- 1 kase süt ( kedidillerini ıslatmak için)
Yapilisi
- Önce krema icin, yumurta sarıları ile şekeri iyice karıştırdıktan sonra süt, un, nişasta ve vanilyayı da ekleyerek devamlı karıştırin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırin.
- Muhallebi kıvamına gelince içine margarini ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpin.Muhallebiyi bir kenara soğumaya bırakin ama arada bir mikserle tekrar tekrar çırpin.
- Kedidillerini kalıbınızın yüksekliğine uygun olarak uçlarından kesin ve her birini süte hafifçe batırıp kalıbımızın yan çeperlerine dikey olarak yerleştirin.
- Hem kestiğiniz kedidillerini hemde yeteri kadar olan bir kaç kedidilini yine süte batırarak, kalıbın taban kısmına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- Kremayı bir kez daha mikserle çırpıp, yarıya yakın bir kısmını kaşık yardımı ile tabana döşediğiniz kedidillerinin üstüne dökun.
- Çözdürdükten sonra, sularının süzdürdüğünüz frambuazları kremanın üstüne dizin ve üstünü ince bir tabaka krem şanti ile kaplayin.
- Kedidillerinin geri kalan hepsini, yine hafifçe süte batırıp, krem şantinin üstüne yine boşluk kalmayacak şekilde dizin ve kalan tüm kremayı üstüne kaşıkla döküp, düzeltin.
- Artan krem şantiyide yine kremanın üstüne düzgünce sürun. Uzerine çok hafif hindistan cevizi serpin. Artan frambuazlarıda pastanın ortasına yerleştirip, üstlerine hafifçe süzme bal surun.
- Bu şekli ile pastanızı buzdolabında en az dört saat bekletin. Kalıptan dikkatlice çıkartin. Şık görünmesini isterseniz bir kurdele ile bağlayabilirsiniz. Bağlamasınız bile kedidilleri düşmüyor.
Tarif: Ufukmutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)