Malzemeler
- 2 kg gunluk sut
- mayalamak icin, 2 corba kasigi yogurt
- Sutu tencereye alin, kapagini kapatmayin ( tasabilir ). Fokurdamaya basladiktan sonra 5-7 dk kaynatin. Sure dolduktan sonra ocaktan alin ve ilinmaya birakin.
- Sut ne cok sicak ne de soguk olacak... sivi termometreniz varsa sutun sicakligi 50 c olmalidir. bir diger kesin yontem de serce parmaginizi sutun icinde 7 saniye tutabiliyorsaniz mayalama kivamina gelmis demektir.
- 2 corba kasigi yogurdun icine ilinmis sutten birkac kasik ilave edin ve karistirin. Sonrasinda bu karisimi sutun icine ekleyin. 1-2 dk karistirin.
- Hazirladiginiz sutu istediginiz agzi kapakli kaplara veya kavanozlara koyun ve mumkun oldugu kadar sicak bir ortamda mayalanmasini saglayin. Bunun icin, battaniye veya istediginiz baska ortuler kullanabilirsiniz.
- 4 saat boyunca sarili sekilde mayalandirin. daha sonra cok sarsmadan cikarin ve 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra ertesi gun kullanabilirsiniz...
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)