Malzemeler
Elmali taban icin;
- 4-5 adet elma
-
5 çorba kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 4 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta akı
-
1/2 çay bardağı şeker
Yapilisi
- Elmaları soyun, küp kup doğrayarak bir tencereye alın.Şekerini ekleyip ağır ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapatıp fındık ve tarçını ilave ederek karıştırın. Istediginiz bir firin kabina veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayın.
- Krema icin şekeri, sütü, unu ve yumurta sarılarını ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Elmalı harcın üzerine yayın.
- Mereng icin, yumurta aklarını bir fiske tuz ilavesiyle çırparak kar haline gelene dek çırpın. Şekerini çırpmaya devam ederken bir kaç seferde ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın ve isterseniz kaşıkla isterseniz krema sıkacağıyla şekiller vererek kremanın üzerine yayın.
- 170º ısıtılmış fırının üst rafında merengler açık pembe renk alana kadar pişirin.
- Buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapın.
AFIYET OLSUN...
Tarif: Pelinchef
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)