16 Kasım 2012 Cuma

TENCEREDE TAVUK BAGET



Malzemeler
  • Kişi sayısına göre tavuk baget
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1/2 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapilisi
  • Bagetleri yikayin ve tencereye alin, üzerlerine çıkacak kadar su koyun.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20dk haşlayın.
  • Haslanan bagetleri ve suyunu bir kaba alin.
  • Tencereye sogani kup kup dograyin, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile rengi degisene kadar kavurun.
  • Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Patatesleri soyup, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
  • Domatesleri küp küp doğrayın. Biberlerin hepsini ince ince kıyın.
  • Bir sıra patates dizerek, diğer malzemeleri gelişigüzel arasına koyun.
  • Tavuk bagetleri en üste yerleştirin. Patateslerin üzerine çıkacak şekilde, önce haşladığınız suyu ilave edin. Sonra gerekirse sicak su ekleyin.
  • Patatesler pişene kadar yemeğinizi kısık ateşte kapağını çok açmadan pişirin.

AFIYET OLSUN...


Tarif : Tanerinesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)