Malzemeler
- Kişi sayısına göre tavuk baget
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1/2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bagetleri yikayin ve tencereye alin, üzerlerine çıkacak kadar su koyun.
- Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20dk haşlayın.
- Haslanan bagetleri ve suyunu bir kaba alin.
- Tencereye sogani kup kup dograyin, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile rengi degisene kadar kavurun.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Patatesleri soyup, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Biberlerin hepsini ince ince kıyın.
- Bir sıra patates dizerek, diğer malzemeleri gelişigüzel arasına koyun.
- Tavuk bagetleri en üste yerleştirin. Patateslerin üzerine çıkacak şekilde, önce haşladığınız suyu ilave edin. Sonra gerekirse sicak su ekleyin.
- Patatesler pişene kadar yemeğinizi kısık ateşte kapağını çok açmadan pişirin.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Tanerinesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)