5 Aralık 2012 Çarşamba

EV YAPIMI MEYVELI YOGURT



Malzemeler
  • 3 bardak gunluk sut
  • 1/2 bardak krema ( isterseniz ilave etmeyebilirsiniz )
  • 1 corba kasigi bal
  • 1/2 bardak taze yogurt, maya icin
  • 1-2 bardak frambuaz veya istediginiz baska meyvelerden
  • 1-2 corba kasigi seker
 Yapilisi
 
  1.  Meyveleri ince dograyin, kucuk bir tencereye alarak uzerine seker serpin. Kisik ateste seker eriyene kadar 1-2 tasim kaynadiktan sonra kenara alin.
  2. Meyvelerin tanelerini suzgec icine alarak 5 dk kadar suyunun suzulmesini bekleyin. Suzdurdugunuz meyve suyunu buzdolabina kaldirin. icine 1 bardak soguk su ilave ederek lezzetli bir serbet elde edebilirsiniz.
  3. Sutu ve kremayi tencereye alin ve 5-7 dk kaynatin. Ocaktan aldiktan sonra mayalamak icin 15-20 dk ilinmasini bekleyin.
  4. Maya icin yogurdu bir kaba alin ve icine bali ilave edip karistirin.
  5. Meyvelerin tanelerini yogurdu mayalayacaginiz kaplarin icine esit olarak paylastirin.
  6. Sutun sicakligini serce parmaginizla kontrol edin. Eger parmaginiz icinde 5-7 saniye durabiliyorsa mayalama icin hazir demektir. Ya da sivi termometreniz varsa sutun mayalanmasi icin ideal sicaklik 50 derecedir. Bu sekilde de anlayabilirsiniz.
  7. Sutun icine mayalama icin balli yogurdu ekleyin ve 1-2 dk karistirin. daha sonra sutu mayalayacaginiz kaplara paylastirin.
  8. battaniyeler yardimi ile sutleri sicakta kalacak sekilde sarin.
  9. 4 saat bu sekilde bekletin. Saatin sonunda yogurtlari buzdolabina kaldirin ve 1 gece dinlendirdikten sonra tuketebilirsiniz...

AFIYET OLSUN...

Tarif : 40firinekmek
 
NOT : Orjinal tarifte cilek kullanilmisti...
 





 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)