Malzemeler
- 3 bardak gunluk sut
- 1/2 bardak krema ( isterseniz ilave etmeyebilirsiniz )
- 1 corba kasigi bal
- 1/2 bardak taze yogurt, maya icin
- 1-2 bardak frambuaz veya istediginiz baska meyvelerden
- 1-2 corba kasigi seker
Yapilisi
- Meyveleri ince dograyin, kucuk bir tencereye alarak uzerine seker serpin. Kisik ateste seker eriyene kadar 1-2 tasim kaynadiktan sonra kenara alin.
- Meyvelerin tanelerini suzgec icine alarak 5 dk kadar suyunun suzulmesini bekleyin. Suzdurdugunuz meyve suyunu buzdolabina kaldirin. icine 1 bardak soguk su ilave ederek lezzetli bir serbet elde edebilirsiniz.
- Sutu ve kremayi tencereye alin ve 5-7 dk kaynatin. Ocaktan aldiktan sonra mayalamak icin 15-20 dk ilinmasini bekleyin.
- Maya icin yogurdu bir kaba alin ve icine bali ilave edip karistirin.
- Meyvelerin tanelerini yogurdu mayalayacaginiz kaplarin icine esit olarak paylastirin.
- Sutun sicakligini serce parmaginizla kontrol edin. Eger parmaginiz icinde 5-7 saniye durabiliyorsa mayalama icin hazir demektir. Ya da sivi termometreniz varsa sutun mayalanmasi icin ideal sicaklik 50 derecedir. Bu sekilde de anlayabilirsiniz.
- Sutun icine mayalama icin balli yogurdu ekleyin ve 1-2 dk karistirin. daha sonra sutu mayalayacaginiz kaplara paylastirin.
- battaniyeler yardimi ile sutleri sicakta kalacak sekilde sarin.
- 4 saat bu sekilde bekletin. Saatin sonunda yogurtlari buzdolabina kaldirin ve 1 gece dinlendirdikten sonra tuketebilirsiniz...
AFIYET OLSUN...
Tarif : 40firinekmek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)