Malzemeler
- 250 gr tereyag
- 1 adet yumurta
- 1 corba kasigi pudra sekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 4-4,5 su bardağı un
- uzeri icin ; 1 yumurta sarisi, susam ve corekotu
- Hamur icin, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, tuzu, yoğurtu, sıvıyağı bir kaba koyun ve karistirin.
- Unu eleyerek ilave edin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hafif unlanmış tezgahta hamuru 1cm yüksekliğinde açıp, istediğiniz şekilli kalıpla kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çöreotu serpin.
- 175 derece isitilmis fırında 20-25 dakika pişirin.
Tarif : Gulaymutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)