Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
- 300 gr köftelik kıyma
- 1 paket Knor köfte harcı
- 1 demet maydanoz
- 1yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- tuz
- Üzeri için kaşar dilimleri
Yapilisi
- Patlıcanları alacalı soyun ve 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
- Patlıcanların üzerine tuz serperek, acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
- Kıymayı harcin ustunde yazan sekilde hazirlayin. Icine dogramis oldugunuz maydanozlari da ilave ederek yogurun.
- Patlıcanları yıkayın ve borcama ya da herhangi bir firin kabina dizin. Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
- Hazirlamis oldugunuz kofteleri patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip, patlıcanların üzerine yerleştirin.
- Biber salçasını, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz ve su ile iyice karıştırarak köftelerin üzerinden dökün.
- Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan yemeğin üzerine dilimlenmis kaşar peynirlerini yerleştirin.
Tarif : Muhteremleafiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)