Malzemeler
- 300 gr semizotu
- 1.5 cay bardagi bulgur
- 1 adet kuru sogan
- 3 su bardagi yogurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi un
- zeytinyag
- 6 su bardagi su
- Uzeri icin ; zeytinyag ve kirmizi pul biber
- Tencereye sogani kucuk kucuk dograyin, az zeytinyag ilavesi ile hafif kavurun.
- Bulguru ve suyu ekleyip, bulgur yumusayana kadar pisirin.
- Ayri bir yerde yogurt, yumurta ve unu iyice karistirin. Corbanin suyundan icine bir miktar ekleyerek karistirin ( corbanin kesilmemesi icin ) ve bulgurun icine ilave edin.
- Corbayi karistirarak bir tasim kaynatin.
- Temizlenip yikanmis olan semizotunu dograyin ve corbanin altini kapattiktan sonra icine ilave edin.
- Uzerine kizdirilmis pul biberli yag gezdirebilirsiniz...
Tarif : Muhteremle Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)