Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı tel şehriye
- 2-3 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı nane
- sıvıyağ
- Tencereye salçaları ve sıvıyağı koyarak 5-10 saniye kadar kavurun. Arkasindan dogranmis sogan, kirmizi mercimek ve 4 su bardagi suyu koyup mercimekler pisene kadar kaynatin.
- Mercimekler pişince içine pirinç ve bulguru katarak 5 dakika daha kaynatin.
- Şehriyeleri ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Icine cirpilmis ve corbanin suyuyla ilitilmis yogurdu ilave edin. Karistirarak kaynatin. Eger corbanin kivami cok yogun olursa sicak su ekleyebilirsiniz. Kaynayinca icine tuz ve naneyi de ekleyerek sicak servis edin...
Tarif: Birsence
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)