Malzemeler
- 2 kg patlican
- 1 kg kirmizi biber
- 8 adet orta boy domates
- 2 adet sogan
- 8-9 dis sarimsak
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 yemek kasigi pulbiber
- 1.5 yemek kasigi tuz
- Patlicanlari ve kirmizi biberleri kozleyin. Sogani yemeklik dograyarak siviyagda kavurun. Sarimsaklari da rendeleyin ve soganlarin icine ilave edin. Domatesleri de rendeleyerek ekleyin ve suyunu cekene kadar kavurun.
- Kabuklarini soydugunuz patlican ve biberleri de ekleyin. Blendedan gecirin.
- Tuz ve pulbiberini ilave edip 10-15 dk pisirin.
- Sicakken kavanozlara koyun, kapaklarini sikica kapatin ve ters cevirin.
- 1 gece bu sekilde beklettikten sonra gunes gormeyen bir yere kaldirin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)