Malzemeler
- Istediginiz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
- Bir yemek kaşığı salça
- Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
- Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm'lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.
- Kesik uçları dış taraftan tersine döndererek birbirlerine kürdanla tutturun. Bu aşamada sosilerde kırılmalar olabilir. Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın. Kırılan bir kaç tanesini damla şeklinde kıvırıp pişirebilirsiniz.
- Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın. Ben kurdanlari cikarmadan yaptim.
- Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
Tarif : Ufuk Mutfakta
bayıldımmmm... harika bir göüntüsü var ellerine salık sinem
YanıtlaSil