11 Kasım 2013 Pazartesi

DEREOTLU HAVUCLU VE PEYNIRLI POGACA


Malzemeler
  • 4 su bardağı un (Birden koymayin )
  • 1/2 paket yaş maya
  • 125 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 adet havuç
  • 1 kase ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı (üzerine)
İç Malzemesi
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı un
Yapilisi
  • Mayayı ılık sütün içerisinde eritiyoruz.
  • Tereyağını ocakta eritip bir miktar ılınmaya bırakıyoruz.
  • Havucu rendenin ufak tarafı ile rendeliyoruz.
  • Hamuru yoğuracağınız kaba 3 su bardağı unu, toz şekeri, tuzu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Bu havuza erittiğimiz tereyağını, sıvıyağı, mayalı sütü, ılık suyu ve yumurtayı döküyoruz.
  • Sıvıları parmağımızın ucu ile karıştırıp yavaş yavaş toz malzemeleri de alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Havuç ve dereotunu hamura katıp yoğurmaya devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra son 1 bardak unu, hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar katarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuz hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç malzeme için, peyniri ufalıyoruz. Peynirin disari akıp erimemesi için yumurta akı ve unu ilave edip karıştırıyoruz
  • Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
  • Hamurumuz mayalanınca ufak parçalar alıp, elimizde açıp ortasına peynir harcından koyup kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  • 10-15 dk kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp  fırına veriyoruz. Üzerleri kızarınca fırından alıyoruz.

NOT : Ben bu olculerin yarisi ile yaptim ve oldukca fazla sayida cikti.


AFIYET OLSUN...
           
Tarif : Yemek Bahane