Malzemeler
- 4 su bardağı un (Birden koymayin )
- 1/2 paket yaş maya
- 125 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tozşeker
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 adet havuç
- 1 kase ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurtanın sarısı (üzerine)
- 100 gr beyaz peynir
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı un
- Mayayı ılık sütün içerisinde eritiyoruz.
- Tereyağını ocakta eritip bir miktar ılınmaya bırakıyoruz.
- Havucu rendenin ufak tarafı ile rendeliyoruz.
- Hamuru yoğuracağınız kaba 3 su bardağı unu, toz şekeri, tuzu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Bu havuza erittiğimiz tereyağını, sıvıyağı, mayalı sütü, ılık suyu ve yumurtayı döküyoruz.
- Sıvıları parmağımızın ucu ile karıştırıp yavaş yavaş toz malzemeleri de alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Havuç ve dereotunu hamura katıp yoğurmaya devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra son 1 bardak unu, hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar katarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz hazır olunca üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç malzeme için, peyniri ufalıyoruz. Peynirin disari akıp erimemesi için yumurta akı ve unu ilave edip karıştırıyoruz
- Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırlıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca ufak parçalar alıp, elimizde açıp ortasına peynir harcından koyup kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- 10-15 dk kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Üzerleri kızarınca fırından alıyoruz.
NOT : Ben bu olculerin yarisi ile yaptim ve oldukca fazla sayida cikti.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Yemek Bahane