Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzu da ekleyin.
- Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
- Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi zor olur. İçi hamur kalabilir.
- Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
- İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan dokun ve tavanin her yerine ulasmasini saglayin.
- Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
- Krepinizi orta ateşi pisirmelisiniz.
- Krepleri ister reçelle, ister peynirle veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)