Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 14 gr yaşmaya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tozşeker
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- Ic malzemesi icin, 2 adet orta boy domates
2 adet carliston biber
200 gr beyaz peynir
- Hamuru yogurmak icin genisce bir kabin icine, mayayi, ilik suyu ve tozsekeri koyarak 10 dk bekleyin.
- Eriyen mayali suya, sut, tuz ve yumurta akini ilave ederek yavas yavas unu katin. Yumusak bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Hamuru 10-15 dk dinlenmeye birakin.
- Pidenin ici icin; domatesleri soyun ve kup kup dograyin. Biberleri de ayni sekilde kesin. Bir kabin icinde domates,peynir ve biberleri karistirin.
- Hamuru 7-8 parcaya bolerek, bir karis olcusunde acin. Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin. Tepside 30-40 dakika mayalandırın.
- Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile incelterek, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
- 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.
Tarif : Mutfak Guncesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)