20 Kasım 2013 Çarşamba

PEYNIRLI PIDE




Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 14 gr yaşmaya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • Ic malzemesi icin,  2 adet orta boy domates
                                    2 adet  carliston biber
                                    200 gr  beyaz peynir
Yapilisi
  • Hamuru yogurmak icin genisce bir kabin icine, mayayi, ilik suyu ve tozsekeri koyarak 10 dk bekleyin.
  • Eriyen mayali suya, sut, tuz ve yumurta akini ilave ederek yavas yavas unu katin. Yumusak bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Hamuru 10-15 dk dinlenmeye birakin.
  • Pidenin ici icin; domatesleri soyun ve kup kup dograyin. Biberleri de ayni sekilde kesin. Bir kabin icinde domates,peynir ve biberleri karistirin.
  • Hamuru 7-8 parcaya bolerek, bir karis olcusunde acin. Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin. Tepside 30-40 dakika mayalandırın.
  • Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile incelterek, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
  • 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Mutfak Guncesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)