Malzemeler
- Yarım paket burgu makarna
- 2 su bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1-1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 10 -12 yaprak taze fesleğen
- Karabiber
- Servis icin. taze feslegen yapragi
Yapilisi
- Domates sosu için, zeytinyağ, ince doğranmış sarımsağı tencerenize alın. Aynı anda kaynamış bir tencere suya tuz ve sıvı yağ ekleyin. Makarnanızı aldante haşlamak üzere sıcak suya alın.
- Sarımsaklar sotelenmeye yakın, domates püresini ekleyin.
Püreniz pişmeye yakın yarı diri makarnaları delikli kepçe ile sarımsaklı-domatesli püre içine aktarın, ateş hızını artırın. - Bir çorba kepçesi makarna suyundan soslu makarnaya ekleyin. Tereyağını, taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Ateş hızını makarna ve sosla tam pişecek hıza getirin. Karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
- Suyunu çeken makarnayı ateşten alın.
- İnce kıyılmış fesleğenleri ekleyin ve karistirin.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)